Cultheater-Kültür ve Tiyatro Araştırmaları Derneği ile Yücel Kültür Vakfı ortaklığında yürütülen Tiyatro Okuryazarlığı Atölyelerinin birinci ayağı Oyun Atölyesi’nin Woyzeck oyunu ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi öğrencilerinden oluşan katılımcılar 25 Kasım’da Oyun Atölyesi’nin Woyzeck oyununu izlediler. Oyun sonrası oyunun yönetmeni Muharrem Özcan, oyunculardan Sinan Arslan ve Numan Aydın’la bir saatlik bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşi sonrası Kadıköy İDEA’da Boğaziçi Üniversitesi’nden Esra Dicle Başbuğ’un yürütücülüğünde ve TiyatroİLKYAZ’dan yazar ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilen 2.5 saatlik atölyede oyunun edebi, dramaturjik ve biçimsel bağlamları ele alındı. Oyun metni ile ekibin yaptığı uyarlamanın karşılaştırmalı analizi yapılarak oyunun reji tercihleri ve sahnelemesi değerlendirildi.

Bir sonraki atölyeye katılmak ve bu atölye hakkında bilgi almak için blog'u tıkla!