Bu program baştan sonra gençlerin katılımı odaklı olarak bütün gerekli masrafların karşılanmasını hedeflemektedir. Peki hangi harcamalar karşılanıyor?

1. ULAŞIM MASRAFLARI: Bulunduğunuz yerden projenin gerçekleştirileceği ülkeye gidene kadar bütün yol masrafları (uçak, otobüs ya da tren) ve şehir ulaşım masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta yapılan bütün harcamaların faturalarını saklanmasıdır.
  2. CEP HARÇLIĞI: Gittiğiniz ülkeye göre değişen miktarlarda gönüllüye cep harçlığı verilmektedir. Bu Romanya için 90 euro iken Almanya için 150 euro olabiliyor. Bu harcamanın içeriği tamamen gönüllüye ait. Herhangi bir bildirimde bulunmadan harçlığı istediği gibi harcalayabilir.
  3. KONAKLAMA VE YEMEK MASRAFLARI: Proje boyunca sizi ağırlayacak kuruluş konaklamanızdan sorumlu olacaktır. Size paylaşımlı oda, paylaşımlı ev, aile evi, otel ya da yurt gibi opsiyonlar sunacaklardır. Bu opsiyonun hangisi olacağını projeye başlamadan size bildirmekle yükümlü olacaklar. Gittiğinizde nasıl bir konaklama yapacağınızı önceden bilmenizde fayda var. Yine yemek masrafları konusunda ev sahibi kuruluş size yemek fişi verebilir, yemek masrafları için ödenek verebilir, yemek yapılması için gereçler verebilir ya da üç öğün yemek yiyebileceğiniz bir yeri önceden ayarlayabilir. Bunu da mutlaka proje başlamadan sormanızda fayda olacaktır. Bütün bu masraflar ev sahibi kuruluşun sorumluluğundadır.
  4. YEREL DİL EĞİTİMİ DESTEĞİ:  Projeye kabul aldığınız ülkenin yerel dilini öğrenmenizi sağlamak yine ev sahibi kuruluşunuzun sorumluluğunda. Bu eğitim en az 3 ay süreli olmalıdır. Bu eğitim desteğinin amacı yerel dili iletişim kuracak seviyede öğrenerek yerelde ki insanlar ile iletişim kurmanız içindir. Genellikle faaliyetler yerelde bulunan insanları da kapsayacağı için bu eğitim sizin önemli.
  5. VİZE MASRAFLARI: ESC Programı kapsamında bütün vize masraflarınız ev sahibi kuruluş tarafından karşılanacaktır. Burada önemli bir dipnot vermek gerekir: Pasaport masraflarınız buna dahil değildir.

PEKİ BENİ ESC PROGRAMINA KİM GÖNDERİYOR?

Elbette bu projeleri yapan ev sahibi kuruluşlar olduğu kadar ev sahibi kuruluşalarla partnerlik yapan yerel gönderici kuruluşlar da bulunuyor. Gönderici kuruluş sizin proje kabulu aldığınız andan itibaren proje bitimine kadar en iyi dostunuz olacaktır. İkili ilişkilerinizi sağlamak, size proje öncesi eğitimi vermek, vize desteği sağlamak ve proje süresince haklarınızı korumak konusunda size en büyük desteği gönderici kuruluş verecektir.

Yücel Kültür Vakfı gönderici kuruluş olarak gençlere yıllardır destek oluyor. Vakıfla iletişime geçmek için web sitesindeki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

Ayrıca Avrupa Birliği’nin resmi sitesinden Yücel Kültür Vakfı hakkında bilgi alabilirsiniz:

SÜREÇ HAKKINDA BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ ALABİLİYOR MUYUM?

ESC Programına nasıl başvuracağınız ile ilgili bütün ayrıntıların anlatıldığı eğitimi yine Yücel Kültür Vakfı tarafından düzenli aralıklarla verilmektedir. Bu eğitimlere başvurmak, diğer başvuru adaylarının da bulunduğu gruba dahil olmak için murat.kuru@yucelkulturvakfi.org adresine e-posta atabilirsiniz.

Ayrıca vakfın sosyal medya adreslerinden de benzeri eğitim ve projeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz!