Yücel Kültür Vakfı Öğrenme Kulübü Atölye ve Eğitim serisinde Yaratıcı Drama Atölyesi kapsamında Semih Özbilen ve Tuğçe Terlemez'i ağırlıyoruz.

Yaratıcı drama atölyemize sanata ve eğitime ilgi duyan herkes katılabilir. Bu atölyede sanat ve eğitim kaslarımızı güçlendireceğiz! Yaratıcı drama ile hayal gücümüzü kullanarak birlikte yenilikçi çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hem bir eğitim formu, hem de bir sanat disiplini olarak yaratıcı drama çalışmaları gerçekleştireceğiz.

📅 Tarih: 24 Şubat Cumartesi

🕗︎  Saat: 20.00 - 21.30

Eğitim Bilgileri

• Eğitim çevrim içi olacaktır ve kayıt olanlara e-posta üzerinden, Zoom'a katılım için bağlantı gönderilecektir.
  • Eğitime katılım ücretsizdir.
  • Eğitim sonunda ''Katılım Belgesi'' verilecektir.

Sorularınız için info@yucelkulturvakfi.org adresine e-posta göndererek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Semih Özbilen Kimdir?

Yetenek Geliştirme ve Dış Kaynak Hizmetleri Uzmanıyım. Aynı zamanda yerel ve uluslararası drama projelerinde çalışıyorum. 2022 yılında Kuzey Makedonya'da "Theatre As Tool Of Intercultural Learning" ve Polonya'da "Battle For Ethnic Equailty" sanat projelerinde yer aldım. Wrocław'daki CUKR performans merkezinde uluslararası bir tiyatro oyununda sahne alarak ülkemizi temsil ettim. 2020 yılında, özgün ve ücretsiz yaratıcı dramayı herkese ücretsiz olarak ulaştırmak için Yaratıcı Drama Operasyonu girişimini başlattım. Amacım özgün ve özgür sanatı insanlarla ücretsiz buluşturmak. Hayal güçlerini esnetebilecekleri ve deneyimleyerek öğrenebilecekleri alanlar yaratmak.

Tuğçe Terlemez Kimdir?  Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi‘nde tamamlayan Tuğçe Terlemez, mezun olduğu andan itibaren ülkenin farklı yerlerindeki atölyelerde çocuklarla bir araya geldi. Şu an sınıf öğretmenliği yapmaktadır. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi‘nde sosyoloji lisans eğitimi almaktadır. Çocuk hakları merkezli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol oynamaktadır. Kendi hayatında sihirli değnek olarak tanımladığı yaratıcı drama ilgisi eğitmenliğe dönüşmüş ve yaratıcı drama eğitmenliğine Yaratıcı Drama Harekatı‘nda devam etmektedir. Yaratıcı drama sayesinde ruhunu “ yıldızlara ulaşan bir ululuk“ olarak tanımlamaktadır.

Please login first to join to the event by clicking here.