Yücel Kültür Vakfı olarak ortağı olduğumuz ‘Peace Work Institute’ (10-17 Haziran 2013 - Yerevan/Ermenistan) seminerinin ikinci ayağı da 1-7 Aralık 2013 tarihleri arasında Strazburg’ta yapıldı.

‘Peace Work Institute’ seminerleri Avrupa’daki karmaşıklıklara çözüm oluşturabilecek ve barış sağlayabilecek gençleri bir araya getirerek bunun hem eğitimini vermek hem de fikirlerini paylaşarak hayatlarına uygulamak ve barış  amacını taşıyordu.

İşte katılımcılarımızdan Bilal Ata Aktaş'ın proje ile ilgili düşünceleri:

"Ermenistan. Önyargıların hiç olmadığı kadar gündemde olduğu bir seyahatti. Acaba malum mesele gündeme gelir mi? Gelirse ne sıklıkla bunu konuşacağız? Hepsinden öte, yeni bir yöntem keşfedebilecek miyiz, diyalog dilini oluşturabilecek miyiz? Tüm bu soruların masada olduğu ve nihayetinde iki ülke için de yeni bir iletişim yolunun sesini yükselttiğimize inandığım bir projeydi. Güzel ve verimliydi. Diyalogun her zaman seçenekler arasında olması dileğiyle."

Bir diğer katılımcımız olan Musa Kurt'un notları ise şöyle:

" Birbirlerine Ağrı Dağı kadar yakın ve aynı zamanda Ağrı Dağı kadar  uzak olan iki toplumdan diğerini yakinen görmek ve karanlığa bir mum yakmak için çıktığımız yolculuğun her anı daha dün gibi aklımda. İnsan diğerini görünce - tanıyınca daha bir insani bakabiliyormuş olaylara. Belki de  hiçbir zaman yıkamadığımız ve  yıkmaya da hiç çaba sarfetmediğimiz ön yargılarımızdır bizi birbirimizden uzaklaştıran. Tabi bu ifademin iki taraf için de baki olduğunu belirtmek isterim. Hasılı, Yücel Kültür Vakfı sayesinde yaktığımız bu mumun  ilk olmadığı ve  son da olmayacağı kesin... Dilerim yaktığımız bu ateş daha bir çok ateşlerinde yanmasına önayak olur."