Genç Alan Programı, gençlerin toplumsal, duygusal ve mesleki gelişimlerini destekleyen, eğitim ve güçlendirme odaklı bir programdır. Bu program, gençlerin liderlik, sosyal sorumluluk ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Yücel Kültür Vakfının dört haftalık Genç Alan Programı Eğitmen Eğitimi'ne katılın, gençleri güçlendirin!

Program Detayları

Not: Bu program çevrim içi gerçekleştirilecek olup program sürecinde yer alan kişiler, programı tamamladıkları takdirde, gönüllü aday eğitmen olarak kurumumuzun bir parçası olacaktır.

Programın Hedefleri:

1. Gençlerin Güçlendirilmesi:

• Kendine Güven: Gençlerin öz güvenlerini artırarak potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak.
    • Karar Verme Becerileri: Gençlere kendi hayatlarına dair kararlar alabilme yetisi kazandırmak.
  2. Eğitmenlik Becerilerinin Geliştirilmesi:

• Eğitim Yöntemleri: Katılımcılara etkili eğitim yöntemleri ve öğretim teknikleri hakkında bilgi vermek.
    • İletişim Becerileri: Gençlerin etkili iletişim ve empati kurma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak.
  3. Toplumsal Bilinç Oluşturma:

• Sosyal Sorumluluk: Gençlerin sosyal sorunlara duyarlılıklarını artırmak ve toplumsal değişim için adım atmaları için teşvik etmek.
    • Etkileşim: Gençlerin kendi toplulukları ile etkileşimde bulunmalarını sağlamak.
  4. Ağ Oluşturma:

• Sosyal Bağlar: Katılımcılar arasında iş birliği ve dayanışmayı teşvik ederek güçlü sosyal ağlar oluşturmak.
    • Mentorluk Fırsatları: Deneyimli bireylerle bağlantı kurma fırsatları sunarak bilgi ve deneyim paylaşımını artırmak.

Program Süreci:

1. Hafta: Eğitmenlik Temelleri ve Gençlik Dinamikleri

Oturum 1: Eğitmenlik Rolü ve Sorumlulukları (3 saat)

Oturum 2: Gençlik Dinamikleri (3 saat)

2. Hafta: Eğitim Yöntemleri ve Etkileşim Teknikleri

Oturum 3: Etkili Eğitim Yöntemleri

Oturum 4: İletişim ve Etkileşim Becerileri

3. Hafta: Uygulamalı Projeler ve Liderlik Becerileri

Oturum 5: Uygulamalı Proje Geliştirme

Oturum 6: Liderlik Becerileri ve Takım Yönetimi (3 saat)

4. Hafta: Uygulama ve Değerlendirme

Oturum 7: Eğitim Uygulamaları

Oturum 8: Program Değerlendirmesi ve Sertifika Töreni

Not: Program katılımcıların ihtiyacı ve zaman yönetimi sürecine göre değişiklik gösterebilir.

Başvuru Süreci:

4 Haftalık Eğitmen Eğitimi Programı için başvurabilecek kişiler,

Beklenen Sonuçlar:

Detaylı bilgi ve iletişim için yunusemre@yucelkulturvakfi.org / info@yucelkulturvakfi.org adreslerine e-posta atabilirsiniz.