10-19 Haziran 2022 tarihlerinde, bağımsız sanatçı inisiyatifi ImproDanceFest'le birlikte organize edeceğimiz İstanbul Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali, Kültür Sanat Fonu'nun 2021 döneminde destekleyeceği projeler arasında yerini aldı!

“İstanbul Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali”yle şehir dansa hazır! Bu yıl “Boş Alan” temasıyla ve İBB Kültür Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde 10-19 Haziran 2022 tarihleri arasında şehrin iki yakasını hareketlendirecek festival kapsamında dünyanın birçok ülkesinden gelen dans sanatçıları ile Türkiye’den genç dansçı ve dans üreticileri aynı platformda buluşuyor! 10 Haziran 2022 Cuma akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu fuaye ve ana sahnede sergilenecek performanslarla başlayacak festival, Müze Gazhane, İBB Şehir Tiyatroları Müze Gazhane Meydan Sahnesi, İBB Şehri Hatları, Akbank Sanat, Arter, Hope Alkazar, açık ve kapalı alanlarında 19 Haziran’a kadar sürecek. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde, Yücel Kültür Vakfı, Sivil Toplum için Destek Vakfı, Turkey Mozaik Foundation, Kültür Sanat Fonu ve Goethe-Institut Istanbul desteği ile gerçekleşecek festivalin bu yılki teması “Boş Alan”, yönetmen Peter Brook‘un kavramsallaştırdığı Boş Mekan (The Empty Space) kavramından ilhamını alıyor. Dansın, şehrin boşluklarında dansın yeniden kurgulanması ve insanların hareket aracılığıyla bu boşluklarda yeni bağlar inşa etmesine odaklanan festival, İstanbul’un iki yakasında yer alan kamusal alanlar için tasarlanmış mekana özgü performanslar, hemzemin dans alanlarında atölye çalışmaları, deneyim alanları, her yaştan ve her kesimden bireyler için ücretsiz atölye çalışmaları ile tüm dans severleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Davetli sanatçıların yanı sıra dünyanın pek çok farklı kültüründen sanatçının da yer aldığı festival için performans, atölye, ve dans filmleri kategorilerinde yapılan açık çağrıya Güney Kore, İtalya, Yunanistan, Mısır, Fransa, Almanya, Brezilya, İsviçre, Macaristan, İngiltere, Makedonya, İspanya, Türkiye, Danimarka, İsveç, Avusturya’dan 180 ‘den fazla sanatçı farklı kategorilerde başvuruda bulundu.
Festival etkinliklerine katılım için www.improvisationdancefestival.com adresinden linke tıklayarak kayıt yaptırabilirsiniz.