EĞİTİMLER

Proje Yönetimi Eğitimi

Gönüllülük nedir, gönüllü projeler nasıl yazılır ve yürütülür?
Ekip çalışması nedir? Nasıl iyi bir ekip olabiliriz, hep birlikte öğrendiğimiz eğitimlerimiz dönem içerisinde yeni gönüllülerimizle gerçekleşiyor.

Demokrasi Eğitimi

Demokrasi nedir? Konu hakkında ne kadar bilinçliyiz?
Eşitlik, empati ve sempati gibi kavramlar bizim için ne ifade eder? Doğru iletişim nasıl sağlanır gibi konuları hep birlikte tartıştığımız akran eğitim modeliyle herkesin fikirleriyle geliştirmesini beklediğimiz projelerimiz dönem içerisinde talebe göre tekrarlanıyor.

Üreme Sağlığı Eğitimi

Kadın ve erkek algıları konusundaki önyargılarımızı tartışıyor, cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve korunma yollarını öğreniyor, toplumsal normları konuşuyoruz.
Yine akran eğitim modeliyle birbirimizden öğrendiğimiz eğitimimiz dönem içerisinde talep durumunda tekrarlanıyor.

PROJELER

Geleceğe Doğru Adım

Orta okul ve lise öğrencilerini üniversitede okuyan gençlerin buluşup deneyimlerden faydalanmalarını sağladığımız projemizde her bölümden ve her üniversiteden gençlerin katılımı hayati önem taşıyor.
Her deneyim orta okul ve lise çağındaki gençlere ışık oluyor.

Kütüphane Projeleri

Türkiye’nin dört bir yanında kütüphane kurmak için çalışıyoruz. İlk kütüphanemizi Mersin Mut ilçesi Dereköy’e kurduk.
Sırada Dolapdere Hüviyet Bekir İlkokul’u var. Kitap kampanyaları ve kütüphanenin diğer fiziki ihtiyaçları için gönüllü desteğine her zaman ihtiyaç var!

Kültür Avcıları Projesi

Yücel Kültür Vakfının , gençlerin daha fazla  Kültür ve Sanat ile buluşmasını sağlamak amacıyla  bilet alımlarında  %50' sini vakıf bütçesinden ödediği bir destek projesidir. Proje 2013 yılından beri kendini yenileyerek aralıksız yütülmektedir.
Kültür Avcıları gitmek istedikleri, Sinema, Tiyatro, Konser, Müze, Sergi gibi etkinlikleri etkinlik@yucelkulturvakfi.org adresine mail atar veya sosyal medya hesaplarından gitmek istediği etkiliği yazar. Kültür avcısı yöneticisi, en çok istek alan etkinlikler ile vakfın çözüm ortağı olan ve vakfa ücretsiz bilet sağlayan kuruluşların programlarından aylık bir etkinlik programı yapar.
Kültür Avcısı katılmak istediği etkinliğin  %50 bilet bedelini , kredi kartı ile Web sitesi üzerinden ödeyip "Katıl" butonunu tıklayarak Asil listeye isimlerini yazdırırlar. (her etkinlik için bir de yedek liste kontenjanı belirlenir) Her etkinlikKültür Avcısı lideri tarafından organize edilir., etkinlikleri düzenli takip eden, arkadaşları ile uyumlu, grup çalışmasına yatkın olanlar vakıf bünyesinde, 2 saatlik kriz yönetimi ve lider yetki ve sorumluluklarını anlatan eğitimden sonra Kültür Avcısı lideri olabilirler.
Sen de Kültür Avcısı olmak için hemen tıkla!

Çevre Projeleri

İstanbul’un dört bir yanında çevre bilincini halka aşılamak için çalışıyoruz. Çevre temizliği yapıp herkesi temiz topluma davet ediyoruz.
.
Sanat Atölyeleri

Her ay yeni bir sanat atölyesiyle, belki de çoğumuzun daha önce hiç denemediği sanat atölyelerini tanıyoruz. Gönüllülerimiz bir gün heykel yaparken diğer gün ileri dönüşüm atölyesiyle kullanmadığı ürünleri dönüştürebiliyor. Bir sonraki ay belki de hiç denemediğin başka bir sanat dalını deneyimleyeceksin.

Dahil olmak için gönüllülük formunu buradan doldurabilirsin!