Yücel Kültür Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı ortaöğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora, yetenek öğrencilerine ve öğrenci olma zorunluluğunun bulunmadığı yabancı dil öğrenmek isteyen gençlere burs vermektedir.
Burslardan yararlanmak isteyen gençler vakfımızın projesi olan ve aynı zamanda da üyesi olduğumuz burs alan ve burs verenlerin bir çatı altında bulunduğu bursverenler.org sitesinden ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamladıktan sonra başvuru yapabilirler. bursverenler.org hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Vakfımızın bursverenler.org üzerinden başvuruda bulunabileceğiniz burs programları:

Yarım Elma Bursu:
Yarım Elma Bursu, aylık 1.250 -TL’lik burs miktarının her ay yarısının bir bağışçımız, diğer yarısının ise vakfımız ve/veya başka bir bağışçı tarafından karşılanarak bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan, 12 ay boyunca kesintisiz olarak verilen karşılıksız bir burstur. Yarım Elma Bursu'na herhangi bir üniversite veya yükseköğrenim okulunda okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir. Başvurularınızı herhangi bir zamanda bursverenler.org üzerinden çevrim içi olarak yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Yabancı Dil Bursları:
Yabancı dil bilmemenin eksikliğini yaşayan veya herhangi bir yabancı dili öğrenerek hayatına bir artı değer katmak isteyen gençlerin yararlandığı burs türüdür.Yabancı dil bursu almaya hak kazanan öğrencilerin kurs ücretlerinin bir kısmını vakfımız, geriye kalan kısmınıysa bursiyer ödüyor. Başarılı olunan her seviyenin ardından alınan yeni seviyede Vakıf bursiyeri desteklemeye devam ediyor. Yücel Kültür Vakfı Yabancı Dil Bursu alabilmek için üniversite öğrencisi olmanıza gerek yoktur. 18-26 yaş arasındaki herkes bursverenler.org üzerinden başvurabilir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Yüksek Lisans ve Doktora Bursu:
Yüksek Lisans ve Doktora Bursu; araştırmacı, proje sahibi veya bir alanda yüksek lisans veya doktora yapan, 33 yaşından büyük olmayan gençlere açıktır. Her türlü bilim dalında ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak araştırma, çalışma veya proje bu program için uygundur. Verilen destek tek seferlik olup Yönetim Kurulu, başvuru yapan kişinin talep ettiği destek miktarının tamamını, bir kısmını, talep edilenden fazlasını karşılama veya sağlanan desteğin süresini uzatma takdir hakkına sahiptir. Sizin de herhangi bir disiplinde, ülkemizin gelişimine katkı sağlayacağını düşündüğünüz bir projeniz varsa bursverenler.org üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Yetenek (Sanat ve Spor) Bursları:
28 yaşına kadar her katılımcıya açıktır. Bu burs, ferdi bir burs tipi olup kültür, sanat, spor alanlarında başarılı ve imkanı kısıtlı gençlerin yürüttüğü çalışma ya da projelere yapılan tek seferlik maddi destektir. Yönetim Kurulu, başvuru yapan kişinin talep ettiği destek miktarının tamamını, bir kısmını, talep edilenden fazlasını karşılama veya sağlanan desteğin süresini uzatma takdir hakkına sahiptir. Başvuru için öğrenci olma şartı bulunmamaktadır. bursverenler.org üzerinden çevrim içi olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Kumbara Bursu:
Kumbara Bursu, burs verenlerin küçük bağışlarının bir kumbarada biriktirilmesi sonrası bursa dönüşerek eğitime verilen destektir. Bursverenler.org sitesindeki burslara başvuru sırasında verilen 10.-TL'ler de bu kumbarada birikmekte ve tekrar burs olarak gençlere dönmektedir.  Kumbarada her 10.000.-TL biriktiğinde bu bursa başvuranlar arasından bir öğrenciye 10 ay boyunca, aylık 1.000.-TL verilir. Belirli bir burs açıklanma tarihi yoktur. Başvurular sadece bursverenler.org üzerinden çevrim içi olarak kabul edilmektedir. Detaylı bilgi için >>

Ortaöğretim Bursu:
Ortaöğrenim kurumlarında okuyan öğrenciler (özel okullar dahil), öğrenci grupları (öğrenci gruplarını kapsar, ferdi başvuru yapılamaz) ve okullar başvurabildiği burs türüdür. Öğrencilerin katılacağı; ulusal veya uluslararası yarışmalar, seminerler, araştırma projeleri, toplantılar, kültür-sanat ve bilim ağırlıklı faaliyetlere katılabilmesi için gerekli yol parası, yemek bedelleri, konaklama giderleri gibi etkinliğin yerine getirilebilmesi için gerekli araç kiralama veya satın alma bedellerini kapsamaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Sesini Duyan Var Burs Programı:
30.09.2023 itibarıyla bu burs için başvurular sona ermiştir. Bağışlarıyla destek veren herkese teşekkür ederiz.

Vakfımızın da üyesi olduğu Paylaştıkça İyileşeceğiz Platformunun burs programıdır. Sesini Duyan Var Burs Programı, depremden etkilenen 11 ilde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) yaşayan veya eğitim almakta olan ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlamaktadır. Siz de bursverenler.org üzerinden 30.09.2023 tarihine kadar başvurunuzu tamamlayarak bursa hak kazanailirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Burslarımıza başvurmak ve burs programlarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bursverenler.org adresini ziyaret edin. Eğitiminiz ve kişisel gelişiminiz için finansal destek alma fırsatını kaçırmayın. Hemen başvurun ve daha parlak bir geleceğe doğru ilk adımızı atın!